Algemeen

Ook al doen we niet aan regels, er zijn drie dingen die de Red Hat Society erg belangrijk vindt:

 

1. Vrouwen van vijftig en ouder moeten op elke bijeenkomst een rode hoed en paarse kleding dragen.

2. Vrouwen van onder de vijftig moeten op elke bijeenkomst een roze hoed en lila kleding dragen.

3. Leden van de Red Hat Society moeten beloven plezier te maken en aardig en meelevend voor elkaar te zijn.

 

Elke keer dat we het druk hebben met ons werk en ons gezin, zetten we als eerste de vriendschap met andere vrouwen op een laag pitje. Maar dat is eigenlijk helemaal verkeerd, omdat juist vrouwen elkaar zo goed kunnen helpen. 

Volgens een gezondheidsonderzoek aan de Harvard Medical School blijkt dat hoe meer vriendinnen een vrouw heeft, hoe minder kans ze heeft op gezondheidsproblemen bij het ouder worden, en des te groter de kans is dat ze een gelukkig leven leidt.

Deel uitmaken van een groep liefdevolle vriendinnen is geen luxe, het is noodzaak!

 

Kleding

Hoed, kleding en accessoires

Waarom een rode hoed? In de psychologie is onderzoek gedaan naar onze reactie op kleuren.

Rood staat voor het leven, opwinding, kracht en feest. Het is de kleur van de liefde, rozen, sappige appels en ons levensbloed. 

Maatschappelijk gezien wordt de volle, diepe kleur paars geassocieerd met het Koningschap. Dat komt doordat honderden jaren geleden paarse verfstof zo duur was dat die alleen voor kleding van Koningen en Koninginnen kon worden gebruikt.

Nog een interessant feit; in het theater wordt rood geassocieerd met komedie en paars met tragedie. De meesten van ons zijn in hun leven rijkelijk bedeeld met allebei, vaak zelfs tegelijk. Waarom zou je de kleuren dan niet samen dragen? 

Paarse kleren. Mag dat een paarse jurk, een paars broekpak, een paarse spijkerbroek met een paars t-shirt, een wijde paarse broek of een paarse baljurk zijn? Ja. Draag wat je hebt of wilt kopen, als het maar paars is. De belangrijkste eisen zijn:

1. Vind je het mooi?

2. Zit het lekker?

Ook bijpassende schoenen, rode, roze en paarse handschoenen, veren boa's, extravagante sieraden, parasols en tasjes mogen aan de kleding worden toegevoegd. In de maand dat je jarig bent, mag je de kleuren omdraaien. Dan mag je dus een paarse hoed op en rode kleding aan.

 

Titels

Koningin, prinses, barones, gravin of jonkvrouw.

Iedereen weet inmiddels dat leden van de Red Hat Society gek zijn op titels, al dan niet koninklijk. De oprichtster van een chapter mag zichzelf Queen of Koningin-moeder noemen. Als een van de dames Queen mag zijn, mogen de andere dames toch ook een bepaalde status hebben?

We weten dat adeldom een rangorde kent, maar daar hebben we net zomin boodschap aan als aan andere regels. Een titel voor jezelf kiezen is een mooie gelegenheid om duidelijk te maken wie je wilt zijn. 

 

Lidmaatschap

Lid worden van de Red Hat Society Fire Ladies is leuk en makkelijk voor iedere vrouw ouder dan 50 jaar die plezier wil maken en dat niet wil onderdrukken. Vrouwen jonger dan 50 mogen ook meedoen (zie kledingvoorschrift). Mail je interesse naar reineanitadesvillecanal@gmail.com dan kom je op de wachtlijst.

We hebben op dit moment een ledenstop, maar kunnen je altijd toevoegen aan de wachtlijst.

De contributie is 50 euro per jaar. 

 

Residentie

Elke laatste maandag van de maand komen de Fire Ladies bij elkaar in Café 't Mingelmouse te Stadskanaal: Aanvang: 19:30 uur

(Vanwege een activiteit kan dit soms veranderen. Zie hiervoor de Agenda).

 

 

Eigen Risico

Deelname geschiedt voor eigen risico. De organisator is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, die de deelnemer mocht lijden als gevolg van de deelname. Tevens is de organisator niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade van eigendommen. Deze uitsluiting van aansprakelijkheid geldt ook voor ernstige schadesoorten zoals alle mogelijke schadesoorten ten gevolge van letsel of overlijden.